FAQ

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen. Indien uw vraag er niet tussen staat, kunt u ons altijd bereiken via de contactpagina en uw vraag stellen.

Door wie wordt het online advies gegeven?

Het online advies is altijd afkomstig van een van onze geregistreerde tandartsen. U ontvangt hiervan een officieel verslag. Deze tandarts is ook nooit uw eigen tandarts, maar iemand die onafhankelijk is.

Kan ik ook anoniem een aanvraag doen?

Ja, dat kan zeker. Indien u uiteindelijk kiest voor een second opinion in de praktijk is dit natuurlijk niet meer mogelijk. Voor alle online adviezen is anonimiteit mogelijk, maar dat kan ook van invloed zijn op het advies. Wij zorgen voor uw anonimiteit naar de adviserend tandarts en zullen zijn/haar verslag aan u terugkoppelen.

Is het mogelijk dat de aanvraag wordt gedaan zonder dat bekend is wie mijn behandelend tandarts is?

Ja, dit is mogelijk. Dit dient u wel aan te geven op het aanvraagformulier, omdat het mogelijk kan zijn dat op het dossier de naam van uw tandarts of de praktijk vermeld staat. U kunt dit zelf weghalen of dit aan ons doorgeven, zodat wij een versie aan de adviserende tandarts geven waar de naam van de tandarts of praktijk is weggehaald.

Kan de adviserende tandarts contact opnemen met mijn behandelend tandarts?

Wij nemen nooit contact op met uw behandelend tandarts zonder uw toestemming. Indien er onduidelijkheid bestaat en contact nodig is voor een goed advies, overleggen wij dit altijd eerst met u. Dit kunt u uiteraard weigeren.

Is het veilig om mijn medische gegevens te uploaden bij het aanvraagformulier?

Ja, wij maken gebruik van een beveiligde verbinding, waardoor uw gegevens versleuteld worden verstuurd en alleen wij deze kunnen openen.. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens en verstrekken deze nooit aan derden. Wij hebben ook de nodige maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat uw gegevens niet ongewenst door derden kunnen worden geraadpleegd.

Worden de kosten die ik via Second Opinion Tandartsen heb gemaakt vergoed door mijn zorgverzekering?

De pre-screening is gratis. De kosten voor het online advies kunt u niet bij uw zorgverzekering declareren. De kosten voor de second opinion komen wel voor vergoeding in aanmerking, mits u een tandartsverzekering hebt die dit vergoed. De declaratiecodes vindt u op de kostenpagina. U kunt altijd van tevoren uw verzekering bellen om na te vragen of een second opinion vergoed wordt.

Moet ik de kosten voor de second opinion in de praktijk direct afrekenen?

Ja, na afloop van het consult bij de tandarts moet u direct afrekenen. De nota krijgt u mee naar huis en kunt u eventueel zelf indienen bij uw zorgverzekering.

Kan ik na de second opinion overstappen naar deze tandarts als ik zeer tevreden ben?

Nee, dit is niet de bedoeling. Volgens de KNMT-praktijkrichtlijn Second Opinion is het niet de bedoeling dat u overstapt naar de tandarts die de second opinion heeft uitgevoerd.

Zijn er regels voor het uitvoeren van een second opinion?

Er bestaat een richtlijn van de beroepsvereniging van tandartsen KNMT. Hierin is vastgelegd hoe een second opinion dient te worden uitgevoerd. Wij maken gebruik van deze richtlijn en volgen deze adviezen altijd op.

Hoe weet ik of de tandartsen geregistreerd zijn?

Op onze rapporten en adviezen vindt u de registratie nummers van onze aangesloten tandartsen. Deze kunt u controleren op www.bigregister.nl. Wij garanderen dat al onze professionals BIG-geregisteerd zijn.

Ik ben tandarts en wil me aansluiten bij second opinion tandartsen.

Hiervoor kunt u via ons pre-screening formulier invullen, waarna wij contact met u zullen opnemen.

×